woensdag 12 februari 2014

Essence Smokey Eye Set

In een nieuw assortiment kan nieuwe oogschaduw natuurlijk niet ontbreken. Essence komt onder andere met de Smokey Eyes Set. Een oogschaduwdoosje met drie kleuren om een perfecte smokey eye mee te maken. Dit kleine doosje is te koop in twee verschillende kleuren. Naast deze bruine variant is hij ook nog verkrijgbaar in zwart/grijs. Ik hou van bruine oogschaduw, dus kiezen was voor mij niet zo moeilijk. 02 Smokey Day rekende ik af voor € 2,89.
Allereerst de verpakking. Deze is van plastic. De onderkant is glanzend zwart. En de deksel is doorzichtig. Doorzichtige deksels vind ik altijd het meest prettig. Zo kun je direct zien welk palette je te pakken hebt. Verder valt het op dat dit doosje lekker klein en compact is. Ideaal om mee te nemen in je toilettas. Maar ook handig om op te bergen in je stash. Dit doosje zal niet veel ruimte innemen.

De informatie op de achterkant. Met een soort van guide hoe je dit setje kunt gebruiken. Ik word er eerlijk gezegd niet veel wijs uit. 'Blend with second colour front lash line to eyelid.' ??
Gelukkig weet ik inmiddels hoe ik oogschaduw moet aanbrengen, dus deze guide gebruik ik toch niet.


Over naar de binnenkant. In het doosje zitten drie verschillende kleuren. Een lichte highlighter, een kleur voor over het bewegende ooglid, en een donkere kleur om de look smokey te maken.
Alle kleuren bevatten shimmer. Dit palette komt met een dubbelzijdige sponsapplicator. Deze verdwijnt bij mij altijd ergens in een laatje of bakje. Ik gebruik namelijk geen sponsapplicators meer.
De verdeling van kleuren had wat mij betreft anders gemogen. Ik heb liever meer van de kleur die over het hele ooglid gaat. Simpelweg omdat ik van die kleur het meest nodig heb als ik een ooglook maak. Ik ben daarom ook bang dat de middelste kleur als eerste op zal gaan.
De oogschaduw is iets aan de poederige kant. Aan te raden om je kwast even af te tikken voor je het aanbrengt op je ogen. Anders krijg je gegarandeerd fall-out.

En dan de swatches. Ik maakte deze foto bij daglicht en zonder flits. Heel eerlijk was ik een beetje teleurgesteld door de swatches. Zo op mijn arm zien de kleuren er niet echt indrukwekkend uit. Wat mij ook opvalt is dat de middelste kleur een koele ondertoon heeft. De meeste bruine oogschaduw die ik heb, heeft juist een warme ondertoon. Ik hoopte daarom ook van harte dat dit setje beter zou presteren op mijn ogen.


Dit is wat ik ervan wist te maken. En gelukkig werkt de oogschaduw op mijn ogen prima. Ik heb hier overigens wel een oogschaduwbasis gebruikt. De middelste kleur draag ik op mijn bewegende ooglid. In de crease en buitenste ooghoeken heb ik de donkere kleur uit het palette gebruikt. En de lichte kleur draag ik in de binnenste ooghoeken. Onder mijn wenkbrauwbot gebruikte ik een matte oogschaduw van Essence, in de kleur Blockbuster.

Ik vind de ietwat koele ondertoon in dit palette heel fris staan. Het verschil in kleuren is groot genoeg om een mooi gedefinieerde crease te creëren, en de highlighter zorgt voor een frisse open blik.

Ik ben heel blij met dit palette van Essence. De kleuren zijn allemaal net iets anders dan ik al in mijn stash heb. Ik zal dit doosje dan ook nog vaak gaan gebruiken. Misschien kom je hem zelfs wel tegen in mijn favorieten artikel van februari. Hij staat zeker op de nominatielijst.

Dit palette is onderdeel van het vernieuwde assortiment van Essence.
Vanaf nu verkrijgbaar bij Kruidvat voor € 2,89.

Liefs Annechien

3 opmerkingen:

 1. Mooie ooglook! Dit kijkt lekkerder met grotere foto's! :D Had jij trouwens het palette van Tmart al binnen? Ik nog steeds niet... :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook nog niet. Status is inmiddels wel "verzonden". Ik wacht rustig af.. Maar van mij mogen ze wel komen hoor..

   Verwijderen
 2. Wow wat een prachtige kleuren en pigment ziet er goed uit!! Essence wordt steeds beter :D

  BeantwoordenVerwijderen