dinsdag 18 februari 2014

Review & Swatches: Essence All About Nude Eyeshadow

Toen ik voor het eerst kennis maakte met het vernieuwde assortiment van Essence, waren er een aantal producten waar ik direct nieuwsgierig naar was. Zo ook dit oogschaduwpalette. Het All About Nude Eyeshadow palette. Na een paar bezoekjes aan Kruidvat viste ik steeds achter het net. Eindelijk heb ik hem weten te bemachtigen. Vandaag wil ik hem aan je laten zien.Essence heeft in totaal 4 van deze palettes uitgebracht. Twee hiervan zijn bij alle filialen van Kruidvat te vinden. De andere twee zitten in het tweede Essence-schap. Ik was het meest benieuwd naar het Nude palette. Dit is All About Nude, in de kleur 01 Nude. (Hoe vaak kun je Nude gebruiken in 1 alinea?!)

De paletten zijn de vervanger van de SunClub palettes. Ze zijn klein en handzaam. Zitten in een stevige plastic verpakking, en bevatten elk 6 verschillende kleuren oogschaduw. In dit doosje zit 8,5 gr. aan product. Wat neer komt op ongeveer 1,4 gr. per oogschaduw.
Dit soort verpakkingen is ideaal als je oogschaduw mee wilt nemen voor op reis of gewoon onderweg. Het plastic is stevig genoeg, en kan dus wel tegen een stootje. 

Dit palette bevat 6 kleuren die mooi op elkaar afgestemd zijn. Het bevat een lichte kleur om mee te highlighten, maar ook donkere kleuren om een smokey-eye mee te maken. Essence geeft zelf aan op de verpakking dat de finishes verschillend zijn. Namelijk mat, shimmer en metallic.In de verpakking zelf is het verschil niet goed te zien.

 Tijd voor swatches. Dit zijn de bovenste drie kleuren uit het palette. Ik heb hier één veegje aangebracht, zonder oogschaduwbasis te gebruiken. De foto's zijn gemaakt bij daglicht, zonder flits. 
De pigmentatie is ok, maar niet heel erg indrukwekkend. Een oogschaduwbasis gebruiken onder deze oogschaduws is een must. Op die manier komen de kleuren beter tot zijn recht.
De middelste kleur vind ik heel mooi om te gebruiken om het wenkbrauwbot. De finish is bijna satijnachtig, met een hele kleine shimmer. De lichtste kleur is mooi om te gebruiken in de binnenste ooghoeken. En de kleur rechts is een goede om te gebruiken op het bewegende ooglid.

En dan de onderste rij. Ook hier heb ik één veegje aangebracht, zonder basis. De pigmentatie van de donkerste kleuren is geweldig. Ik gebruik de middelste kleur om mijn crease definitie te geven. En de donkerste kleur vind ik erg mooi voor in de buitenste ooghoeken en langs de onderste wimperrand.

Hier nog even alle kleuren op een rij. 

De oogschaduw op zich werkt erg prettig. De textuur is heel zacht. De kleuren blenden mooi en makkelijk. De oogschaduw is stevig genoeg en totaal niet poederig. Fall-out zul je dus ook niet krijgen met dit doosje.

Al met al ben ik tevreden met dit palette. Of het mijn beste palette ooit is? Nee, dat niet. Maar er valt zeker mee te werken en ook de combinatie van kleuren en finishes vind ik mooi. 

Ik zal proberen binnenkort een FaceOfTheDay te plaatsen waarin ik dit palette gebruik voor mijn ogen.

Dit palette maakt onderdeel uit van het vernieuwde assortiment van Essence. En is vanaf nu verkrijgbaar bij onder andere Kruidvat. Je betaald voor dit palette € 3,59.

Liefs Annechien

Eerder verschenen op AnnechiensBudgetBeauty:

3 opmerkingen: