maandag 3 februari 2014

Perfect Palette Tag

Het is weer tijd voor een TAG. Dit keer de Perfect Palette Tag. Ik heb deze tag al bij vele bloggers voorbij zien komen. Ik wilde de tag eerst niet doen, beetje "oud nieuws". Maar toen Mascha van Beautygloss deze tag vorige week plaatste op haar blog, dacht ik: "Dan kan ik hem ook nog wel doen."
Deze tag bestaat uit tien verschillende palettes, van Meest Geliefd tot Grootste Spijt.Beste verpakking


Ik interpreteerde deze als zijnde mooiste verpakking. Dit is het Playboy palette Up In Smoke, Night time eye colour. Ik kocht deze een tijdje terug bij Action. Het is een kartonnen doosje die magnetisch sluit. Het doosje bevat 10 kleuren, voornamelijk paarstinten. Het doosje is mooi, de pigmentatie minder. Ik gebruik dit palette dan ook niet zo vaak.

Beste pigmentatie


Ik wist direct dat ik bij deze voor een Sleek Palette moest gaan. De pigmentatie van Sleek is ge-wel-dig! Dit is het Storm palette. Ik heb van de onderste rij swatches gemaakt om het te laten zien. Oké, de matte kleuren in dit palette zijn iets minder gepigmenteerd. Maar kijk de rest van de kleuren.. Wow! Zelfs de zwarte kleur helemaal rechts, is zwart genoeg om als eyeliner te gebruiken.

Meest veelzijdig


Mijn meest veelzijdige palette is toch wel dit palette van W7. In totaal 77 verschillende kleuren. Van neutraal tot knalblauw. Zoals je kunt zien heb ik dit palette al vaak gebruikt. Maar dan wel voornamelijk de neutrale kleuren. Je kunt hiermee echter veel meer kanten op. Misschien moet ik toch eens vaker blauw proberen...

Beste om mee te nemen op reis


Ik ga niet zo vaak op reis, dus moest ik even goed nadenken wat ik handig zou vinden om mee te nemen. Ik besloot uiteindelijk te gaan voor de warme editie van Little Black Beautybook van ELF. In dit boekje zitten genoeg verschillende kleuren voor een day-time look. Maar ook donkere kleuren voor een smokey eye. Het boekje sluit magnetisch, heeft een spiegel, en is een beetje gewatteerd aan de buitenkant. Waardoor hij waarschijnlijk wel tegen een stootje kan. En nog een voordeel, dit boekje is licht en klein. Neemt dus niet veel ruimte in in je koffer.

Grootste spijt


Sorry voor de vertaling. Hoe kun je Biggest Regret beter in het Nederlands omschrijven?
Maar goed, waar ik spijt van heb, dat ik hem heb gekocht is dit palette van H&M. Pink Nudes. Ik kocht dit palette omdat ik de middelste kleur wilde combineren met de grijze kleur rechts. Helaas is de pigmentatie echt waardeloos. De vier kleuren links geven bijna geen kleur af. Er blijft alleen een pastelkleurtje over op mijn ooglid. De donkere kleur is nog wel te gebruiken.
Ik heb ook een bruine variant van dit palette van H&M. Daarvan is de pigmentatie wel ok. Jammer jammer jammer...

Beste kleur namen


Ook hier ging ik voor een palette van Sleek. In dit geval het Au Naturel palette. De kleuren van dit palette staan op een plastic blaadje. Moeilijk om bij het palette te houden. Maar tot nu toe lukt het me. De namen zijn niet het meest origineel. Maar ik kwam erachter dat de meeste van mijn palettes helemaal geen kleur namen hebben. Dus dit was nog wel de meest leuke van allemaal.

Minst gebruikt


Dit palette van MakeUpAcademy heb ik zelfs nog nooit gebruikt. Dit is het Poptastic palette. Ik heb ooit de donker paarse kleur van de bovenste rij geswatched. Maar verder niet aangeraakt. Felle kleuren zijn toch niet helemaal mijn ding. Iemand tips hoe je toch felle kleuren kunt gebruiken in een ooglook?

Meest gebruikt


Als ik even geen inspiratie heb voor een ooglook, pak ik dit palette er altijd bij. MakeUpAcademy Undressed. Het gaat voornamelijk om de derde kleur van links op de onderste rij. Daar waar die dikke deuk in zit... Die kleur draag ik het liefst dagelijks op mijn bewegend ooglid. Gecombineerd met een donker bruine kleur in de crease en buitenste hoekjes. De laatste tijd probeer ik andere kleuren te gebruiken. Ik wil namelijk niet dat deze op gaat. (is dat stom?)

Meest geliefd


Wederom een palette van MakeUpAcademy. Dit is het Heaven and Earth Palette. Dit palette pak ik bijna dagelijks. De bruine kleuren zijn goed gepigmenteerd en daarom perfect voor meer definitie van de crease. Zo op de foto lijken de kleuren niet echt afwisselend. Maar verwerkt in een ooglook heeft elke kleur zijn eigen charme. Ik zou van dit palette zelf een tweede kopen, mocht ik ooit een kleurtje opmaken.

Mee naar een onbewoond eiland


Mocht ik ooit het geluk hebben om een paar weken op een onbewoond eiland te verblijven. Dan zou ik dit palette meenemen. Wederom van MakeUpAcademy, maar dan Undress Me Too. De variatie in kleuren is groot genoeg. Je kunt met dit palette alle kanten op. Van een rustige every-day look tot een heftige smokey eye. De derde kleur van links op de onderste rij is een geweldige highlighter voor in de binnenste ooghoeken. Deze heb ik ook gebruikt in mijn What's On My Face artikel van vorige week.

En dat waren ze alweer. Ik heb met heel veel plezier deze tag gedaan. Was soms wel even moeilijk hoor om het juiste palette bij de juiste vraag te zoeken. Maar ik heb dan ook best wat paletten om uit te kiezen.

Mocht je deze tag ook willen doen, neem hem dan gerust over.

Misschien leuk als je een bericht achterlaat bij de reacties als je deze tag ook hebt gedaan of nog gaat doen. Ik vind dit één van de leukste tags van afgelopen tijd. En ben benieuwd naar jullie favorieten.

Liefs Annechien
 
 

4 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry Ypie... Verkeerde knopje.. Nou is je reactie weg.. Oeps!! Maar zeker doen dat artikel met felle kleurtjes oogschaduw! Daar kan ik nig wat van leren.....

   Verwijderen
 2. Wat je een aantal mooie paletten. Ik heb dezelfde van MUA en daar ben ik ook zo blij mee en gebruik ik lekker veel juist omdat je er alle kanten mee op kunt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow wat een mooie pigmentatie heeft dat Sleek pakket!

  BeantwoordenVerwijderen