Pagina's

dinsdag 11 februari 2014

Review&Swatches: Catrice Crushed Crystals

In het vernieuwde assortiment van Catrice zitten een paar mooi producten. Onder andere een lijn met Crushed Crytals nagellakjes. Ik was in de winkel direct betoverd door 06 Call Me Princess, en gooide dit flesje dan ook zonder nadenken in mijn winkelmandje. Lees verder voor meer informatie en foto's



Ook al is het een nieuwe lijn, Catrice heeft besloten de verpakking niet te veranderen. Deze blijft hetzelfde als alle andere lakjes. Op het flesje is duidelijk te zien dat het gaat om een lak uit de Crushed Crystals lijn. De grote grijze 'C' vind ik een mooie en chique toevoeging.
Dit is wat Catrice zelf zegt over de lakjes:

"Special nail polish for an unique liquid sand effect. 
Ultimate coverage with an exclusive sparkling rough finish."

Ik had tot nu nog geen ervaring met sand style lakjes. En was dus ook zeer benieuwd naar de finish.

Ik besloot 06 Call Me Princess mee te nemen. Een mooie diep roze kleur met ontzettend veel gouden glitters. In verschillend licht veranderen de glitters van goud naar een beetje een groen kleurtje. Toen ik foto's ging maken voor dit artikel, bleef ik maar kijken naar de glitters. Ik vind ze zo mooi!

Ik maakte deze foto om je het kwastje te laten zien. Dat is vrij smal, met dikke stugge haartjes. Ook is de bovenkant van het kwastje niet helemaal mooi en gelijkmatig af gesneden. Dat viel mij wel een beetje tegen. Gelukkig lakt het kwastje wel prima. Dat hij er niet zo heel mooi uitziet nemen we maar voor lief.



En dan de swatches! Ik heb hier twee laagjes van de lak op mijn nagels. De witte randjes van mijn nagels schijnen er nog wel een beetje doorheen. Voor het mooiste resultaat zou ik dan ook drie laagjes op doen.
Ik heb foto's in verschillende hoeken genomen, om te laten zien hoe de kleur veranderd door de glitters. In het echt is de lak nog mooier dan op deze foto's. Bomvol gouden glitters!

De structuur van de lak zelf is heel anders dan ik gewend ben. Door de zand structuur is de lak wat stroever. Toch had ik er geen problemen mee om de lak mooi te verdelen over mijn nagels. De finish is inderdaad 'rough'. Voelt een beetje als schuurpapier.

De houdbaarheid van deze lak is ook zeer goed. Ik heb van mezelf zeer zwakke nagels. Hierdoor chipt nagellak bij mij al zeer snel. Helemaal als mijn handen in aanraking komen met water.
Deze lak is anders. Zelfs na het douchen zat de lak nog mooi. Hier werd ik echt door verrast.

Wel is het verwijderen van deze lak even een klusje. Ik heb hiervoor een wattenschijfje met remover gebruikt. Na een aantal keren mijn handen te hebben gewassen, vond ik nog steeds glitters.
Misschien toch maar eens zo'n potje met remover halen...

De Crushed Crystals nagellakjes zijn nu verkrijgbaar bij Kruidvat voor € 3.39.

Heb jij al nagellak uit het vernieuwde assortiment geprobeerd?

Liefs Annechien

6 opmerkingen:

  1. Heel mooi, ik wil deze ook!
    (tip: het is misschien handig als je foto's iets groter zijn)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor de tip! Ik heb de foto's in het artikel van morgen direct aangepast. Lijkt inderdaad een stuk duidelijk.. Bedankt voor het meedenken!

      Verwijderen
  2. Oefff, dat is wel HEEL erg roze, hihi. Staat wel mooi! Liefs, Stella.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oeeeeh nicee dit word weer een rondje kruidvat voor mij!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. mooi lakje! heb m ook gekocht maar nog niet opgedaan..

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi lakje, heb hem ook en vandaag opgedaan!

    BeantwoordenVerwijderen